Prato, amore mio!

De patru ori pe an, designerii Vayana Collection aleg personal ţesături din oraşul italian, faimos pentru textilele lui excepţionale

Prato, amore mio!

Italia este regina industriei textile, iar Prato este cea mai prețioasă piatră din coroana sa. Amplasat în curburile Toscanei, orașul este renumit pentru producerea de materiale unice. În el, noi, designerii Vayana Collection, de patru ori pe an, cu  atenție grandioasă selectăm materialele pentru colecțiile viitoare. Pentru că nu facem compromisuri pentru calitate.

Îl cunoaștem pe Prato ca pe degetele unei mână: catedrala cu picturile renascentiste ale lui Filippo Lippi; restaurante frumoase cu paste proaspete gătite; piața deschisă peste care se poartă aroma divină a roșiilor uscate, a măslinelor și a condimentelor mediteraneene. Trecem pe lângă ele pentru că ne grăbim spre depozitele uriașe pentru țesături. Acolo ne așteaptă tiparele pentru colecția noastră de primăvară și vară.

Buongiorno!”, a țipat proprietarul unuia dintre cele mai mari depozite  în spatele sutelor de bile cu materiale și, după câteva secunde, a ajuns la noi pe o ... bicicletă! Îndrăgostit de biciclete și deținând o mică colecție de modele retro, Giovanni se plimbă artistic pe două anvelope în jurul uriașului cameră, perfect ordonată. El ne îndeamnă să-l urmărim și să conducem la fel "bicicletta". Îl putem refuza?

Următoarele ore trec în compania a sute de metri de bumbac, lenjerie, lână, mătase și cașmir. Giovanni aranjează materiale naturale în fața noastră. Știe că este important pentru noi. Cu siguranța verificăm și procentul de elastan, deoarece oferă libertate de mișcare. Pentru a asigura un confort maxim pentru voi, alegem materiale elastice pentru rochiile, fustele și jachetele noastre.

După zeci de ore de inspecție, reflecție și selecție atentă, facem o comandă. Jumătate din lucrare este gată. Finala va fi pe teritoriul nostru - în fabrica modernă, echipată după standarte europeane lui "BTB Bulgaria", care produce haine pentru uriașii modei mondiale precum Comma, s. Oliver, Oui, Peek & Cloppenburg și Hallhuber.

Ajuns la noi, materialele italiene sunt supuse unor teste obligatorii. Fiecare rulou, metru cu metru, este inspectat pentru defecte posibile. Textilele sunt spălate pentru a vedea cum reacționează culorile la diferite temperaturi și pentru a estima procentul la care materialul se micșorează. Nu se poate de a omite testul de decojire - o mașină specială freacă țesătura de câteva mii de ori în timp ce noi tragem concluzii despre modul în care țesătura reacționează la purtare.
Dacă țesăturile îndeplinesc criteriile de calitate fără compromisuri ale Vayana Collection, producția poate începe. Când hainele sunt scoase de la mașinile de cusut, bucuria unei lucrări bine făcute rămâne pentru noi. Pentru voi este plăcerea să primiteți calitatea și atitudinea specială pe care o meritați.
 

Publicatie   14:56     13 Dec, 2016 /     Vayana Collection   /     365